Новак самокритичан, похвале за Тима: Нисам одиграо много оваквих мечева у каријери

ајбољи српски тенисер Новак Ђоковић мораће тежим путем до полуфинала завршног Мастерса у Лондону. Доскорашњи светски број један је у другом колу турнира поражен од Доминика Тима (6:7, 6:3, 7:6) и у четвртак ће морати са савлада Роджера Федерера како би се пласирао у завршницу такмичења.

– Још увек сам у игри. Играћу против Роджера – победник иде у полуфинале, поражени се неће квалификовати. Све је једноставно – рекао је српски ас, који није штедео на речима похвале Аустријанцу.

– Нисам одиграо много оваквих мечева у каријери где је мој противник ишао буквално на сваки ударац. У неким тренуцима то је било заиста невероватно, јер је сваку лопту ударао баш јако и то је улазило. Искористио је сваку прилику да удари лопту што је јаче могао. И раније смо се сусретали, знао сам како игра, али оно што је урадио овог пута је стварно посебно. Знао сам да може да игра на високом нивоу, али овог пута је то било феноменално.
Прочитајте још На доручку са Новаком, Рафом и Роджером: Или ћемо сва тројица престати са тенисом или неће нико (ВИДЕО)
Разлоге пораза Ђоковић је потражио и у сопственом издању.

– Морао сам да се жестоко борим, и учинио сам то, вратио сам се у трећем сету после његовог брејка и вођства 6:5, изборио тај-брејк. Водио сам 3:0, па 4:1, можда је требало у тим тренуцима да будем агресивнији… Тим заслужује све похвале – рекао је Новак Ђоковић.