Свемогући Џордан: Цео дан игра голф, попије 10 пива, увече “уништи” Кливленд и узме ми паре које је претходно изгубио

Легендарни Мајкл Џордан, по многима најбољи кошаркаш свих времена, никада није крио љубав према другим спортовима. Бејзбол и голф су, уз кошарку, били његове велике страсти, а једна анегдота са голф терена сјајно осликава колико је “летећи Мајкл” био доминантан под обручима.

Некадашњи хокејаш Џереми Реник, Џорданов пријатељ и такође велики љубитељ голфа, једног дана почетком деведесетих година намучио је Мајкла и победио га у неколико партија на голф игралишту.

– Зарадио сам неколико хиљада долара и Џордан се спремао за повратак кући, пошто су Булси то вече играли против Кливленда. Било је 10 ујутру и пре него што је кренуо предложио ми је да одиграмо још једну партију. Он није одустајао, а ја нисам престао да побеђујем. Уз све то, пиће је текло као из чесме, попили смо отприлике по 10 пива. Мајкл је на крају морао директно са голфа на утакмицу, а ја сам се шалио да ћу сав новац, који сам му узео победама, ставити на тријумф Кливленда – рекао је Реник, пре него што је дао још једну потврду Џорданове кошаркашке генијалности.

Предложио је последњу опкладу.

– Мајкл ми је рекао: “Кладим се да ћемо победити 20 разлике и да ћу ја убацити више од 40 поена.” Пристао сам исте секунде, ко не би? Човек на крају убаци 52 поена, а Булси добију Кавсе 26 разлике или нешто слично – испричао је Реник.

Ипак, с обзиром да је од тада прошло скоро 30 година, Реник је промашио неке бројке, али је суштина остала. Поменути меч одигран је у марту 1992. године, када је Џордан Кливленду убацио 44 поена, а Булси победили 126:102.